Κ. Λουκόπουλος: Με «πυροσβεστικές δηλώσεις» δεν αντιμετωπίζεις στρατηγικά ζητήματα

Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021

Ο αντιστράτηγος ε.α. και εκτελεστικός διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας, Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, αποτιμώντας στον 98.4 την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, δηλώνει ότι δεν συμμερίζεται τις εκτιμήσεις περί αποκλιμάκωσης από πλευράς Τουρκίας , παρά τις; Ηπιότερες σε σχέση με την Άγκυρα φραστικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών.

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

 

Όπως είπε, άλλωστε τόσο με τις συνεντεύξεις του στον ελληνικό τύπο που είναι και αυτό μέρος της δημόσιας διπλωματίας, όσο κι με όσα έθεσε στις συνομιλίες όπως προκύπτουν από τις διαρροές,  η Τουρκία από την μία εμφανίζεται με την αρωγή της Ελλάδας , να παίρνει το «διαβατήριο του καλού παιδιού που επιθυμεί διάλογο και συνομιλίες» , ώστε να το προβάλλει στις επαφές της με τις άλλες χώρες της Ε.Ε. και κυρίως στη συνάντησή Ερντογάν με τον Μπάιντεν, ενώ από την άλλη δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στις στρατηγικές της επιδιώξεις έναντι της Ελλάδας σε όλα τα ζητήματα που έχει θέσει.

http://schema.org/VideoObject" data-component="main video">
 

Βιβλιοθήκη

Διαβάστε βρείτε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα όρους και έννοιες που συχνά αναφέρονται από τα ΜΜΕ και τους ειδικούς κατά την ανάλυση θεμάτων γεωστρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε Περισσότερα