Η Ελλάδα πρέπει να σκληρύνει τις κόκκινες γραμμές με την Τουρκία

Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Συνέντευξη Κώστας Μαρκόπουλος. PROTOTHEMA

Ερώτηση δημοσιογράφου:  Θα ήθελα να μου κάνετε ένα σχόλιο για το παρατηρητήριο που έχετε ιδρύσει, σχετικά με την επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία και αν καλώς κρατάμε την γραμμή επικοινωνίας παρά τις συνεχείς προκλήσεις που υπάρχουν και τις συνεχιζόμενες ακραίες ρητορικές.

Το να συζητάει κανείς δεν χάνει ποτέ, όταν προστατεύει την ατζέντα των συνομιλιών, τουλάχιστον την εμφανή ατζέντα, κάτι το οποίο δεν το προστατέψαμε στις διερευνητικές γιατί οι διερευνητικές τελικώς αποδείχθηκαν ότι δεν ήταν και τόσο διερευνητικές. Η επίσκεψη του κ. Δένδια στην Άγκυρα, εφόσον πραγματοποιηθεί, και φτάσουμε εκεί, δεν έχει να κάνει κακό στη χώρα, δεν είμαι και καθόλου σίγουρος για το πόσο καλό έχει να κάνει στη χώρα εδώ που τα λέμε, διότι η Τουρκία έχει δείξει ξεκάθαρα τι ακριβώς ζητάει από την παγκόσμια κοινότητα και τι ζητάει και από την Ελλάδα. Θεωρώ ότι η Ελλάδα πρέπει να σκληρύνει την στάση της, θεωρώ ότι η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει πολύ πολύ καλά τις κόκκινες γραμμές, δεν είναι καθαρές οι κόκκινες γραμμές για την Ελλάδα απολύτως και επομένως πρέπει να τις κάνει πιο σαφείς, πιο σκληρές, πιο ευδιάκριτες για να τις ακούσει και η Τουρκία αλλά να τις ακούσουν και οι σύμμαχοί μας. Γιατί κακά τα ψέματα πιεζόμαστε.

Βιβλιοθήκη

Διαβάστε βρείτε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα όρους και έννοιες που συχνά αναφέρονται από τα ΜΜΕ και τους ειδικούς κατά την ανάλυση θεμάτων γεωστρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε Περισσότερα