Στην Ελλάδα ο Μ. Τσαβούσογλου 30 και 31 Μαΐου - Συναντήσεις με Κυρ. Μητσοτάκη και Ν. Δένδια

Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021

Στην Ελλάδα θα βρεθεί το διήμερο 30 και 31 Μαΐου ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μ. Τσαβούσογλου, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια, τη Δευτέρα 31/5. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας, στην Αθήνα.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι την Κυριακή θα προηγηθεί ανεπίσημο δείπνο προς τον επικεφαλής της διπλωματίας της γειτονικής χώρας από τον Νίκο Δένδια, ενώ ο Μ. Τσαβούσογλου θα πραγματοποιήσει και ιδιωτική επίσκεψη στην περιοχή της Θράκη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη συνάντησή τους, οι δύο άντρες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του Μ. Τσαβούσογλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε περίπτωση τα προγράμματα των δύο αντρών το επιτρέψουν.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak ανέφερε ότι η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα θα λάμβανε χώρα στις 31 Μαΐου.

H εφημερίδα χαρακτήριζε την επίσκεψη ως «σημαντική», προσθέτοντας ότι κατά τη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών   
θα προετοιμάσουν το έδαφος για τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 14 Ιουνίου, η οποία σύμφωνα με τη Yeni Safsk θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου.

Βιβλιοθήκη

Διαβάστε βρείτε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα όρους και έννοιες που συχνά αναφέρονται από τα ΜΜΕ και τους ειδικούς κατά την ανάλυση θεμάτων γεωστρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε Περισσότερα