Σε θέσεις ''μάχης'' Ελλάδα, Iσραήλ & Γαλλία: ''Έτσι θα ηττηθεί η Τουρκία''

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021

Σε σημαντικό "πυλώνα" του ΝΑΤΟ μετατρέπεται η Ελλάδα με την Τουρκία να μένει εκτός στρατιωτικών συμμαχιών στην περιοχή. 

Αρχικά οι Τούρκοι έμειναν εκτός ασκήσεων στην Αλεξανδρούπολη, ενώ δεν έλαβαν πρόσκληση, στην μεγάλη αεροπορική άσκηση που λαμβάνει χώρα στα ΗΑΕ. 

Έτσι λοιπόν, η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα φέρνει τη συμμαχία της Ανατολικής Μεσογείου ακόμα πιο κοντά, καθώς είναι προφανές πως τα ενεργειακά συμφέροντα δισεκατομμυρίων δολαρίων δεν πρόκειται να μείνουν απροστάτευτα.

 

Οι σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ, ειδικότερα στον τομέα άμυνας και ασφάλειας, ενισχύονται συνεχώς. Κοινές εκπαιδεύσεις και μηνύματα στήριξης απέναντι στον κοινό εχθρό, πρωταγωνίστησαν κατά το τελευταίο έτος στις σχέσεις των δύο χωρών

 

Άσκηση-μήνυμα 

Το Ισραήλ, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Κύπρος, συγκέντρωσαν ναυτικές δυνάμεις, για μία άσκηση-μήνυμα προς την Τουρκία. Η άσκηση έχει την επωνυμία ''Noble Dina''.

Το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε με φρεγάτες Sa'ar, καθώς και με υποβρύχια Dolphin. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Κρητικό Πέλαγος, καθώς στο νότιο τμήμα του Αιγαίου.

 

πηγή: www.pentapostagma.gr

Βιβλιοθήκη

Διαβάστε βρείτε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα όρους και έννοιες που συχνά αναφέρονται από τα ΜΜΕ και τους ειδικούς κατά την ανάλυση θεμάτων γεωστρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε Περισσότερα