Λιβύη: Γερμανο-τουρκικές εταιρείες ανέλαβαν το μεγάλο έργο στον Σταθμό Ηλεκτροπαραγωγής της Μισράτα

Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021

Οι διακοπές ρεύματος συνιστούν διαρκές πρόβλημα για τη Λιβύη, δεδομένου ότι η υπάρχουσα υποδομή δεν παράγει αρκετή χωρητικότητα για να καλύψει τη ζήτηση.

Η προσωρινή κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNU) ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι η γερμανική εταιρεία Siemens AG και η τουρκική Enka Insaat ve Sanayi έχουν ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης ισχύος στον Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος της Μισράτα, συνολικής χωρητικότητας 650 μεγαβάτ.

 
 
 

Η κρίση ηλεκτρικής ενέργειας

Οπως μεταδίδει το libyareview.com, ο Μοχάμεντ Χαμούντα, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε ότι το έργο αυτό αποτελεί μέρος των προσπαθειών της να τερματιστεί η κρίση ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Βασίζεται στη δημιουργία υποδομών για την εγκατάσταση και λειτουργία στροβίλων καύσης SGT5-PAC 2000E Siemens (CTG), οι οποίες θα χρησιμοποιούν διπλό καύσιμο, δηλαδή πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται στους CTG θα μεταφέρεται μέσω των κύριων μετασχηματιστών στο εθνικό δίκτυο.

Η General Electricity Company της Λιβύης (GECOL) ανέφερε ότι το έργο θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία πριν το καλοκαίρι του επόμενου έτους.

Και πρόσθεσε ότι θα καλύψει σημαντικό μέρος του ελλείμματος ισχύος, μειώνοντας τις καθημερινές διακοπές ρεύματος.

Οι διακοπές ρεύματος συνιστούν διαρκές πρόβλημα για τη Λιβύη, δεδομένου ότι η υπάρχουσα υποδομή δεν παράγει αρκετή χωρητικότητα για να καλύψει τη ζήτηση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που αυτή είναι αυξημένη.

Σημαντική αύξηση

Η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκε σημαντικά καθώς οι κάτοικοι χρησιμοποιούν κλιματιστικά για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες θερμοκρασίες που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα.

Η συνολική προσφορά έχει μειωθεί καθώς οι σταθμοί παραγωγής ενέργειας πασχίζουν να ανταποκριθούν στη ζήτηση ενώ αντιμετωπίζουν πρόσθετα τεχνικά προβλήματα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Βιβλιοθήκη

Διαβάστε βρείτε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα όρους και έννοιες που συχνά αναφέρονται από τα ΜΜΕ και τους ειδικούς κατά την ανάλυση θεμάτων γεωστρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε Περισσότερα