Ερντογάν: Επέστρεψε στην Τουρκία αντί να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο

Δευτέρα, 01 Νοεμβρίου 2021

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέστρεψε στην Τουρκία νωρίς σήμερα το πρωί, αντί να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέστρεψε στη χώρα του νωρίς σήμερα το πρωί, αντί να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

 

Η τουρκική προεδρία δεν έδωσε καμία επίσημη εξήγηση για την εκτός προγράμματος επιστροφή του κ. Ερντογάν.

Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, έκανε λόγο για προβλήματα με το πρωτόκολλο όσον αφορά τη συμμετοχή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη σύνοδο,  χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Επικίνδυνες ακροβασίες από τον Ταγίπ Ερντογάν

 

Μπάιντεν – Ερντογάν: Παγωμένα χαμόγελα, αυστηρά μηνύματα

Την ανησυχία των ΗΠΑ για το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 επανέλαβε ο Τζο Μπάιντεν προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή τους στη Ρώμη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έθεσε θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον ομόλογό του, ενώ αναφορικά με το τουρκικό αίτημα για τα F-16, τον παρέπεμψε στις προβλεπόμενες νομοθετικές διαδικασίες. Η διάρκειας 70 λεπτών συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις.

Βιβλιοθήκη

Διαβάστε βρείτε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα όρους και έννοιες που συχνά αναφέρονται από τα ΜΜΕ και τους ειδικούς κατά την ανάλυση θεμάτων γεωστρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε Περισσότερα