Αφγανιστάν: Νεκροί και τραυματίες σε επιθέσεις εναντίον των Ταλιμπάν στην Τζαλαλάμπαντ

Δευτέρα, 08 Νοεμβρίου 2021

Τουλάχιστον τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και άλλα τρία τραυματίστηκαν σε σειρά επιθέσεων στην πόλη Τζαλαλάμπαντ του ανατολικού Αφγανιστάν, ανέφεραν χθες Κυριακή ιατρικές πηγές, τοπικοί αξιωματούχοι και κάτοικοι.

Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον τρία μέλη των Ταλιμπάν στη συνοικία Μπεχμπούντ, ενώ άλλα τρία τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις σε άλλο τμήμα της πόλης, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο νοσοκομειακή πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Τοπικός αξιωματούχος, ο Χανίφ Νανγκαρχάρι, επιβεβαίωσε πως τρία μέλη των δυνάμεων ασφαλείας των Ταλιμπάν τραυματίστηκαν έπειτα από δύο εκρήξεις και πυρά όπλων στην Τζαλαλάμπαντ. Υποστήριξε πως άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εσωτερικές συγκρούσεις, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπάρχουν –ανεπιβεβαίωτες– πληροφορίες για οκτώ νεκρούς και 17 τραυματίες στις χθεσινές επιθέσεις.

Έγιναν «δύο εκρήξεις που έπληξαν τους Ταλιμπάν, κατόπιν μαχητές του Νταές ενεπλάκησαν σε ανταλλαγές πυρών και τελικά μπόρεσαν να ξεφύγουν», δήλωσε κάτοικος της πόλης, χρησιμοποιώντας ένα ακρώνυμο του ΙΚ στα αραβικά.

«Έγιναν σφοδρές μάχες, οι επιτιθέμενοι έριξαν δύο ή τρεις χειροβομβίδες», είπε άλλος κάτοικος.

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής ανάληψη της ευθύνης για τη σειρά επιθέσεων.

Η Νανγκαρχάρ αποτελεί εστία συγκρούσεων μελών των Ταλιμπάν και τζιχαντιστών του ΙΚ από τη 15η Αυγούστου, όταν το ισλαμιστικό κίνημα ανακατέλαβε την εξουσία στο Αφγανιστάν.
ΚΟΣΜΟΣ 06/11/2021 16:12
Αφγανιστάν: Τέσσερις γυναίκες δολοφονήθηκαν -Ενα από τα θύματα ήταν ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών
ΚΟΣΜΟΣ 03/11/2021 22:38
Αφγανιστάν: H UNICEF παρακάμπτει τους Ταλιμπάν -Στέλνει χρήματα απευθείας σε Αφγανούς εκπαιδευτικούς
Εντείνει τη δράση του ο ISIS

Μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν, το ΙΚ μοιάζει να εντείνει και να επεκτείνει τη δράση του.

Την περασμένη Τρίτη, πέντε τζιχαντιστές του ΙΚ διέπραξαν επίθεση εναντίον του κυριότερου στρατιωτικού νοσοκομείου στην Καμπούλ με τουλάχιστον 19 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων των Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα.

Πάνω από 100 άμαχοι σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις στις επαρχίες Κουντούζ και Κανταχάρ τον περασμένο μήνα.

Οι σχέσεις των Ταλιμπάν και του Ισλαμικού Κράτους χαρακτηρίζονται από το αμοιβαίο μίσος. Οι δύο ακραιφνείς σουνιτικές οργανώσεις συγκρούονται αφότου εμφανίστηκε το ΙΚ στο Αφγανιστάν, στις αρχές του 2015.
<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/kosmos/afganistan-nekroi-traymaties-enantion-talimpan">Αφγανιστάν: Νεκροί και τραυματίες σε επιθέσεις εναντίον των Ταλιμπάν στην Τζαλαλάμπαντ [βίντεο] </a></p>

Βιβλιοθήκη

Διαβάστε βρείτε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα όρους και έννοιες που συχνά αναφέρονται από τα ΜΜΕ και τους ειδικούς κατά την ανάλυση θεμάτων γεωστρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε Περισσότερα