ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ Δ.Σ. ΠΕΜΑΣ

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021

Την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Παρατηρητηρίου Ευρωμεσογειακής Ασφάλειας και Συνεργασίας (ΠΕΜΑΣ) όπως παρακάτω:

 1. Πρόεδρος: Kώστας Μαρκόπουλος, Χειρουργός Θώρακος και Αγγείων, πρώην Βουλευτής και Υπουργός.
 2. Α΄ Αντιπρόεδρος και Διευθυντής του Επιστημονικού Συμβουλίου: Κώστας Λάβδας, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.
 3. Β΄ Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του ΠΕΜΑΣ στην Κύπρο: Τάσος Τζιωνής, πρώην Πρέσβης και πρώην Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μέλη:

 1. Μάριος Παναγιώτης Ευθυμιόπουλος: Κοσμήτορας της Σχολής Διεθνούς Ασφάλειας και Παγκόσμιας Πολιτικής, Αναπληρωτής Καθηγητής, Αμερικανικό Πανεπιστήμιο των Εμιράτων.
 2. Κώστας Ιατρίδης, Αντιπτέραρχος ε.α.
 3. Ανδρέας Ηλιόπουλος, Αντιστράτηγος ε.α.
 4. Πολυτίμη Λεονάρδου, Ιατρός, Μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής.
 5. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος, Αντιστράτηγος ε.α.
 6. Παναγιώτης Παστουσέας, Αντιναύαρχος ε.α.
 7. Φώτης Παπαθανασίου, Αθλητίατρος, Γεν. Διευθυντής στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, Γεν. Διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών.
 8. Ανδρέας Σιδέρης, Πολιτικός Επιστήμων, Εκδότης (Ι.ΣΙΔΕΡΗΣ).

Το Δ.Σ. στην πρώτη συνεδρίασή του όρισε ως Εκτελεστικό Διευθυντή του ΠΕΜΑΣ τον Κωνσταντίνο Λουκόπουλο ο οποίος θα εκτελεί και τα καθήκοντα του Γραμματέα ενώ εξέλεξε Ταμία τον Κώστα Ιατρίδη.

Η θερμή υποδοχή της ίδρυσης του Παρατηρητηρίου από τους συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο μας δίνει πρόσθετη δύναμη και ευθύνη για να υλοποιήσουμε τους τεθέντες στόχους.

Βιβλιοθήκη

Διαβάστε βρείτε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα όρους και έννοιες που συχνά αναφέρονται από τα ΜΜΕ και τους ειδικούς κατά την ανάλυση θεμάτων γεωστρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε Περισσότερα