Προκλητική επίσκεψη του αντιπροέδρου της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι στα κατεχόμενα

Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι βρίσκεται στα κατεχόμενα, όπου μεταξύ άλλων θα παραστεί και στη δεξίωση για την πρεμιέρα της προκλητικής σειράς «Κάποτε στην Κύπρο» της TRT, στην Αμμόχωστο

Εφτασε λίγο μετά τις 15.00 χθες Πέμπτη στα κατεχόμενα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, με την επίσκεψη να χαρακτηρίζεται «εργασίας».

Στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οκτάι θα επισκεφθεί τον χώρο στην κατεχόμενη Αχερίτου όπου θα πραγματοποιηθεί η τρίτη μεγάλη βιομηχανική ζώνη με τα χρήματα για το έργο να έχουν περιληφθεί στην οικονομική συμφωνία – πρωτόκολλο Τουρκίας – ψευδοκράτους για το 2021.

Ανακοίνωση του «υπουργείου οικονομίας και ενέργειας» στα κατεχόμενα, αναφέρει ότι κατά την επίσκεψη εκεί θα τον συνοδεύει ο «υπουργός» Ερχάν Αρικλί.

Θα γίνει προβολή του έργου και ομιλίες από τους Οκτάι και Αρικλί.

Στον τουρκοκυπριακό Τύπο αναφέρεται επίσης ότι ο τούρκος αντιπρόεδρος θα έχει συνάντηση στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με τον «δήμαρχο» Ισμαήλ Αρτέρ.

Πρεμιέρα της προκλητικής σειράς

Θα παραστεί και στη δεξίωση για την πρεμιέρα της σειράς εποχής «Κάποτε στην Κύπρο» της TRT, στην Αμμόχωστο και στη συνέχεια θα αναχωρήσει από το ψευδοκράτος.

Η Κίπρις Ποστασί γράφει ότι μαζί με τον Φουάτ Οκτάι έφτασε στα κατεχόμενα και ο βουλευτής του κόμματος MHP, Εθνικιστικής Δράσης, Αχμέτ Ερμπάς.

Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ

Βιβλιοθήκη

Διαβάστε βρείτε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα όρους και έννοιες που συχνά αναφέρονται από τα ΜΜΕ και τους ειδικούς κατά την ανάλυση θεμάτων γεωστρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε Περισσότερα