Λουκόπουλος Κωνσταντίνος

Ο Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος  αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1981 . Υπηρέτησε σε επιτελικές και διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα και στο ΝΑΤΟ.  Διατέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου του Α/ΓΕΕΘΑ, Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων στο ΥΕΘΑ/ΓΓΟΣΑΕ, Εκπαιδευτής και Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων και Στρατιωτικής Συνεργασίας στην Σχολή του ΝΑΤΟ (NATO School) στο Oberammergau στην Γερμανία (2001-2004) όπου ταυτόχρονα διοργάνωσε σχολεία και σεμινάρια και ήταν επισκέπτης διδάσκων  στην Ουκρανική Σχολή Εθνικής Άμυνας στο Κίεβο. Επί τριετία Συντονιστής Αμυντικής Σχεδίασης στο Διεθνές Στρατιωτικό Επιτελείο (IMS) στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και Πρόεδρος της αρμόδιας Ομάδος Εργασίας της Στρατιωτικής Επιτροπής

Είναι Απόφοιτος Σχολής Εθνικής Αμύνης και έχει περατώσει Στρατηγικές Σπουδές Ασφάλειας στο George Marshal Center of Security Studies ενώ έχει αποφοιτήσει από Σχολή Πολιτικών Υποθέσεων, αλλά και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ, από την Σχολή Πληροφοριών και Επικοινωνίας των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Βερολίνο.

Αρθρογράφος-αναλυτής στο liberal.gr. Τα άρθρα και οι αναλύσεις του δημοσιεύονται στον Τύπο και σε Ινστιτούτα – Think Tanks Ενώ δραστηριοποιείται και επιχειρηματικά στον ιδιωτικό τομέα.

Βιβλιοθήκη

Διαβάστε βρείτε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα όρους και έννοιες που συχνά αναφέρονται από τα ΜΜΕ και τους ειδικούς κατά την ανάλυση θεμάτων γεωστρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε Περισσότερα