Κοψαχείλης Βασίλης

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο American University in Cairo στην Αίγυπτο και στο University of East Anglia στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 1994 εκπαιδεύτηκε στο ΝΑΤΟ-SHAPE στο Βέλγιο. Το 1995 ξεκίνησε να εργάζεται ως σύμβουλος διαχείρισης πολιτικών κινδύνων (τομείς ενέργειας και αναδιοργάνωσης στρατηγικών λιμένων) με τα αναπτυξιακά προγράμματα της ΕΕ, PHARE, TASIS και INTAS για την Ανατολική Ευρώπη και τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Από το 2003 δραστηριοποιείται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής ως πολιτικός σύμβουλος εταιρειών στον τομέα των εξορύξεων. Από το 2011 εργάζεται για λογαριασμό επενδυτικών και πολυεθνικών εταιρειών (ενέργεια, αυτοκινητοβιομηχανία, ηλεκτροκίνηση, ΑΙ).

Το 2013 εισήγαγε τον όρο της Γεω-επιχειρηματικότητας (Geo-entrepreneurship) στην επιστήμη των Διεθνών Σχέσεων, ως συνέχεια των όρων της γεωπολιτικής και της γεω-οικονομίας στην γεωστρατηγική ανάλυση. Είναι συγγραφέας ενός εισαγωγικού βιβλίου για την Γεω-επιχειρηματικότητα (The Geo-entrepreneurs Empire), άρθρα του έχουν φιλοξενηθεί σε εφημερίδες και περιοδικά, ομιλητής διεθνών θεμάτων σε σχολές, συνέδρια και στα media, ενώ από το 2016 αρθρογραφεί συστηματικά στο liberal.gr.

Βιβλιοθήκη

Διαβάστε βρείτε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα όρους και έννοιες που συχνά αναφέρονται από τα ΜΜΕ και τους ειδικούς κατά την ανάλυση θεμάτων γεωστρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε Περισσότερα