Ευθυμιόπουλος Μάριος Παναγιώτης

Ο Μάριος Παναγιώτης Ευθυμιόπουλος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας και Πολιτικής. Κοσμήτορας της Σχολής Ασφάλειας και Παγκόσμιας Πολιτικής στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο των Εμιράτων στο Ντουμπάι.

Κατέχει διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Ειδικεύεται σε θέματα Διεθνούς Ασφάλειας και Στρατηγικής ΝΑΤΟ και σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Κατέχει Δίπλωμα του Κολλεγίου Άμυνας ΝΑΤΟ (Senior Course 105), συμπεριλαμβανομένου του PfP/OSCE 04/02. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Διεθνείς Σπουδές (MAIS) από τη Διπλωματική Ακαδημία της Βιέννης στην Αυστρία και BA (Hons) στις Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτική, Πανεπιστήμιο του Lincolnshire and Humberside UK.

Προηγούμενες επαγγελματικές θέσεις περιλαμβάνουν, το κυβερνητικό ομοσπονδιακό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών και Έρευνας (ECSSR) Αμπού Ντάμπι, το Γεωστρατηγικό Συμβούλιο της Κύπρου. Είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Strategy International. Επισκέπτης καθηγητής/ερευνητής στο Ινστιτούτο Harriman, του Πανεπιστημίου Κολούμπια Νέα Υόρκη, το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins Κέντρο Διατλαντικών Σχέσεων, το Πανεπιστήμιο George Washington, Business School και το Ευρωπαϊκό του Κέντρο,Woodrow Wilson  Center for International Scholars, στην Washington DC USA, University of South Florida στις ΗΠΑ και  ως επισκέπτης καθηγητής, νομική σχολή Πανεπιστήμιο Central Lancashire της Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του:  https://www.efthymiopoulos.gr  

Linkedin: www.linkedin.com/in/mariosefthymiopoulos   

Twitter: @EfthymiopoulosM

Βιβλιοθήκη

Διαβάστε βρείτε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα όρους και έννοιες που συχνά αναφέρονται από τα ΜΜΕ και τους ειδικούς κατά την ανάλυση θεμάτων γεωστρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε Περισσότερα