Μαθιουλάκης Μιχάλης

Ο Μιχάλης Μαθιουλάκης είναι αναλυτής Ενεργειακής Στρατηγικής, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Ελληνικού Ενεργειακού Φόρουμ, Επιστημονικός Συνεργάτης του Ινστιτούτου Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Αμυντικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθώς και του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).

Έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο των χρηματοοικονομικών ως στέλεχος και αναλυτής σε χρηματιστηριακές εταιρίες, καθώς και στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε μεταπτυχιακά προγράμματα για επιχειρηματικά στελέχη αλλά και ως υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος. Έχει διατελέσει Διευθυντής Επιστημονικής Έρευνας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ενεργειακής Ρύθμισης ενώ πλέον παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής για θέματα ενεργειακής στρατηγικής  και ενεργειακής ρύθμισης σε εταιρίες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας.

Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και πτυχιούχος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών από το ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι επίσης κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Στρατηγική Ανάλυση από το ίδιο πανεπιστήμιο, αλλά και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ενεργειακή Πολιτική του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Παράλληλα είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ερευνητικό αντικείμενο την Ενεργειακή Στρατηγική και τη σχέση μεταξύ Διεθνούς Πολιτικής και Ενεργειακής Ασφάλειας.

Βιβλιοθήκη

Διαβάστε βρείτε χρήσιμα άρθρα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα όρους και έννοιες που συχνά αναφέρονται από τα ΜΜΕ και τους ειδικούς κατά την ανάλυση θεμάτων γεωστρατηγικής και εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε Περισσότερα